mahir
Harbi Aktif Üye
Tatlı ve Ekşi Soslu Dana Tarifi, Tatlı ve Ekşi Soslu Dana nasıl yapılır
Malzemeler
Kızartmak için; 3 yemek kaşığı sıvıyağı
Tatlı ve Ekşi Soslu Dana Yapılışı
Öncelikle bonfileyi bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ayrıca soya sosu ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp, etin üzerine dökün ve 30 dakika kadar bu sosta beklemeye alın.
Öte yandan biberleri ayıklayın ve yıkayın. Ananası süzün. Biberleri ve ananası küçük kareler şeklinde kesin. Bir tavaya koyduğunuz 1 yemek kaşığı sıvıyağda 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine toz şeker, et suyu, ketçap ve 4 yemek kaşığı ananas suyu ilave edin. 5 dakika kadar pişirin.
Bir taraftan bir kasede 1 yemek kaşığı nişastayı, 1,5 su bardağı su ile karıştırıp, yukarıdaki sosa ilave edin, 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
Şimdi de eti sostan çıkarın. İlk önce kalan 4 yemek kaşığı nişastaya batırın. Bir tavaya koyduğunuz 3 yemek kaşığı sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerine koyarak yağının fazlasını çektirin. En sonunda kızarttığınız etleri sebzelere ilave edin, 5 dakika kadar daha pişirin ve yanında pilavla servise sunun.
Afiyet olsun
Malzemeler
- 750 gr. dana bonfile
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 4 yemek kaşığı sirke
- 4 dilim ananas (konserve)
- 1 adet yeşil dolmalık biber
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı et suyu
- 4 yemek kaşığı ketçap
- 5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için; 3 yemek kaşığı sıvıyağı
Tatlı ve Ekşi Soslu Dana Yapılışı
Öncelikle bonfileyi bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ayrıca soya sosu ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp, etin üzerine dökün ve 30 dakika kadar bu sosta beklemeye alın.
Öte yandan biberleri ayıklayın ve yıkayın. Ananası süzün. Biberleri ve ananası küçük kareler şeklinde kesin. Bir tavaya koyduğunuz 1 yemek kaşığı sıvıyağda 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine toz şeker, et suyu, ketçap ve 4 yemek kaşığı ananas suyu ilave edin. 5 dakika kadar pişirin.
Bir taraftan bir kasede 1 yemek kaşığı nişastayı, 1,5 su bardağı su ile karıştırıp, yukarıdaki sosa ilave edin, 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
Şimdi de eti sostan çıkarın. İlk önce kalan 4 yemek kaşığı nişastaya batırın. Bir tavaya koyduğunuz 3 yemek kaşığı sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerine koyarak yağının fazlasını çektirin. En sonunda kızarttığınız etleri sebzelere ilave edin, 5 dakika kadar daha pişirin ve yanında pilavla servise sunun.
Afiyet olsun