Tahin soslu balkabağı tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Tahin soslu balkabağı yemek tarifi - Tahin soslu balkabağı nasıl yapılır
Tahin soslu balkabagi.jpg
Malzemeler (4 kişilik)

  • 4 çorba kaşığı tahin
  • 500 gram balkabağı
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 3 cm büyüklüğünde çubuk tarçın
  • 20 adet kepekli bisküvi
  • 1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • Süslemek için:Ceviz ve nane yaprağı

Tahin soslu balkabağının yapılışı
Balkabağını küçük parçalar halinde dilimleyip, bir tencereye alın. Üzerine tozşeker ve tarçın ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte kabak yumuşayana dek pişirin. İçinden tarçını alın. Kabak soğuduktan sonra blenderden geçirip, sıkma torbasına alın. Bisküvi ve tereyağını birlikte blenderde geçirin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine, dört adet küçük çember kalıp koyun. İçlerine elinizle bastırarak tereyağlı bisküvi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 3 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çemberleri alın. Bisküvi tabanlarını bir spatula ile servis tabaklarına aktarın. Üzerine balkabağı püresi sıkın. Tahin gezdirin. Yarım ceviz koyup, nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst