Sütlü Börek Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Malzemeler
  • 4 Yumurta
  • Yarım Çay B. Su
  • Yarım Çay B. Mısırözü Yağı
  • 1 Tatlı K. Tuz
  • Alabildiği Kadar Söke Un

iç Harcı İçin:
  • 1 Kase Lor Peyniri

Yaplışı
sutlu borek.jpg
Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Ardından tuzu, alabildiği kadar unu, mısırözü yağını ve suyu ekleyip yoğuruyoruz. Sert bir hamur elde edip 10 bezeye bölüyoruz. İncecik açtığımız hamurları tepsimizi yağlayarak üstüste büzerek yerleştiriyoruz.

Beş kat olana kadar aralara yağ döküyoruz, beşinci katta lor peynirini koyuyoruz. Kalan beş hamuru da aralarını yağlayarak kapatıyoruz. En üste yağ döküyoruz ve böreğimizi kesiyoruz.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst