deep
Harbi Aktif Üye
Malzemeler
iç Harcı İçin:
Yaplışı
Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Ardından tuzu, alabildiği kadar unu, mısırözü yağını ve suyu ekleyip yoğuruyoruz. Sert bir hamur elde edip 10 bezeye bölüyoruz. İncecik açtığımız hamurları tepsimizi yağlayarak üstüste büzerek yerleştiriyoruz.
Beş kat olana kadar aralara yağ döküyoruz, beşinci katta lor peynirini koyuyoruz. Kalan beş hamuru da aralarını yağlayarak kapatıyoruz. En üste yağ döküyoruz ve böreğimizi kesiyoruz.
- 4 Yumurta
- Yarım Çay B. Su
- Yarım Çay B. Mısırözü Yağı
- 1 Tatlı K. Tuz
- Alabildiği Kadar Söke Un
iç Harcı İçin:
- 1 Kase Lor Peyniri
Yaplışı
Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Ardından tuzu, alabildiği kadar unu, mısırözü yağını ve suyu ekleyip yoğuruyoruz. Sert bir hamur elde edip 10 bezeye bölüyoruz. İncecik açtığımız hamurları tepsimizi yağlayarak üstüste büzerek yerleştiriyoruz.
Beş kat olana kadar aralara yağ döküyoruz, beşinci katta lor peynirini koyuyoruz. Kalan beş hamuru da aralarını yağlayarak kapatıyoruz. En üste yağ döküyoruz ve böreğimizi kesiyoruz.