deep
Harbi Aktif Üye
Somon ızgara nasıl yapılır
Malzemeler (6 kişilik)
• 1 kg kuşbaşı doğranmış somon
• 3 çorba kaşığı hazır teriyaki sos
• Yarım çay bardağı soya sosu
• 5-6 dal taze tarhun
Yapılışı
Somonu teriyaki sos, soya sosu ve tarhunla karıştırıp, birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Somonu çöp şişlere dizip, önceden 170 derecede ısıtılmış fırının ızgara ayarında 12-15 dakika pişirin.
Filiz Çakmakçı'nın notu: Somonların suyunu çekip kurumasını önlemek için, ızgara yaparken 12-15 dakikayı geçirmemeye özen gösterin.
Malzemeler (6 kişilik)
• 1 kg kuşbaşı doğranmış somon
• 3 çorba kaşığı hazır teriyaki sos
• Yarım çay bardağı soya sosu
• 5-6 dal taze tarhun
Yapılışı
Somonu teriyaki sos, soya sosu ve tarhunla karıştırıp, birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Somonu çöp şişlere dizip, önceden 170 derecede ısıtılmış fırının ızgara ayarında 12-15 dakika pişirin.
Filiz Çakmakçı'nın notu: Somonların suyunu çekip kurumasını önlemek için, ızgara yaparken 12-15 dakikayı geçirmemeye özen gösterin.