Siding Temizliği ve Bakımı

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Siding Temizliği Nasıl Yapılır

Vinil Siding' de Temizlik ve bakım nasıl yapılır ? Pak Siding, yağ ve gres gibi çok genel ev lekelerine dirençli olmakla birlikte, atmosfer şartlarına maruz kalan diğer herhangi bir kaplama gibi zamanla kirlenecektir. Ortam koşullarına bağlı olarak yüzey üzerine kireç, toz, is birikimi de olabilir. Bu durum, sürekli olarak güneş ışığına ve elementlere maruz kalan tüm pigmentli malzemeler gibi kaçınılmazdır.

Zamanla yüzeyde oluşabilecek toprak, kir, kireç vs.lekeleri, bahçe hortumunun yardımıyla Siding'ten kolaylıkla giderilebilir. Herhangi bir yıkama işleminde olduğu gibi cephenin yıkanmasına en tepeden başlanması ve aşağıya doğru inilmesi, yüzeyde daha aç ve düzensiz çizgilerin oluşmasına neden olacaktır. Malzemenin en iyi performans göstermesi, sürekli olarak taze ve temiz bir görüntü için vinil Siding, yerel şartlar daha fazla bakım gerektirmiyorsa, 2-3 yılda en az bir kez yıkanmalıdır.
KİR TÜRÜNE GÖRE SİDİNG TEMİZLEME ŞEKİLLERİ NELERDİR?

Geçici Kirler:

Bu tür kirler zamanla oluşabilecek fakat temizlenmesi kolay kirlerdir. Aşağıdaki kirler için temizleme prosedürüne uyunuz.

Sakız, Toprak, Çamur, Kurşun Kalem, Çimen:
Bu tür kirleri temizleyebilmek için sıvı sabun gibi basit temizlik maddelerinden, yumuşak bir bulaşık süngerinin üzerine bir miktar dökün ve sadece kirli bölgeyi sadece sürterek daha sonra bol suyla yıkayarak temizleyin. Kesinlikle eğer varsa süngerin telli kısımlarını profil yüzeylerine sürtmeyin. Bunlar desende tahribata neden olur.

Kalıcı Kirler:
Bu tür kirler ise ilk etapta temizlenmesi zor gibi görünse de yukarıda tavsiye edilen temizleme karışımı ile bu kirleri bertaraf edebilirsiniz. Eğer bu temizleme karışımı yeterli miktarda temizlik sağlamıyorsa, karışımdaki çamaşır suyu miktarını iki katına çıkartın.

Hayvansal yağ, küf, motor yağı, yağ, boya, ruj, pas, keçeli kalem, boyalı kalem:

Bu kirler diğerlerine nazaran daha kalıcıymış gibi görünse de vinil kaplamaların üzerinde uzun vadede ancak tahribata neden olabilirler (temizlenmediği takdirde, uzun süre güneşe maruz kaldığında). Bu nedenden dolayı bunların görüldüğü anda temizlenmesi gerekmektedir. Bunları temizlemek için belirtilen temizlik karışımını kullanın. Çok fazla sirayet etmişse geçici kirlere uygulanan metodla bizzat kirin üzerini sabunlu süngerle sürterek temizleyin. Kesinlikle varsa süngerin telli kısımlarını profil yüzeyine sürtmeyin. Bunlar desende tahribata neden olur.
Uzun saplı bir araba yıkama fırçası veya orta sertlikteki bir el fırçası edinin.
Aşağıdaki karışımı kullanarak Vinil Siding'inizi temizleyin.
*Az miktarda deterjan (fosfat oranı yüksek olan deterjanlar tercih edilmelidir.
*Sodyum hipoklorit içermeyen çamaşırsuyu.
*Yaklaşık 4 lt. Su
Sodyum hipoklorit içermeyen çamaşır suyunu, tercih edeceğiniz temizlik malzemesi üzerine belirtilen kullanma talimatına göre,4 lt.için gerekli miktarda eklenmesi uygun olacaktır.
Nemin sorun olduğu bölgelerde ise küf oluşumu problem olabilir. Bu durum genellikle saçak altı ve sundurma gibi yağmura maruz kalmayan yerlerde ilk olarak tespit edilir ve Pak Siding üzerinde siyah veya gri lekeler olarak belirir. Küfün giderilmesi için yukarıda sözü edilen karışımdaki çamaşır suyu oranının 2 kat fazla kullanılması yeterli olacaktır. Eğer önerilen karışım küflü noktalarda etkili olmazsa Yetkili Uygulayıcı Bayinizden küf temizleyici bir malzeme için yardım isteyiniz
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
2
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Üst