Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna Tarifi, Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna nasıl yapılır
yogurtlu makarna.jpg
Malzemeler

  • 500 gr ince düz makarna
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr parmesan peyniri
  • 400 gr yoğurt
  • 200 gr haşlanmış bezelye
  • 3 adet küçük kabak
  • 3 adet küçük havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna Yapılışı
Küçük doğranmış sebzeleri, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Yoğurdu bir tel yardımıyla çırpıp, sos kıvamına getirin. Çok ince kıyılmış sarımsağı, rendelenmiş parmesan peynirini ve haşlanmış sebzeleri yoğurda ekleyip karıştırın. 10-12 dakika süreyle haşladığınız makarnaları, eritilmiş tereyağı ile harmanlayın ve servis tabaklarına alın. Üzerine hazırladığınız sebzeleri ve yoğurt sosu ekleyip, kıyılmış maydanozla süsleyin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst