mahir
Harbi Aktif Üye
Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna Tarifi, Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna nasıl yapılır
Malzemeler
Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna Yapılışı
Küçük doğranmış sebzeleri, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Yoğurdu bir tel yardımıyla çırpıp, sos kıvamına getirin. Çok ince kıyılmış sarımsağı, rendelenmiş parmesan peynirini ve haşlanmış sebzeleri yoğurda ekleyip karıştırın. 10-12 dakika süreyle haşladığınız makarnaları, eritilmiş tereyağı ile harmanlayın ve servis tabaklarına alın. Üzerine hazırladığınız sebzeleri ve yoğurt sosu ekleyip, kıyılmış maydanozla süsleyin.
Malzemeler
- 500 gr ince düz makarna
- 50 gr tereyağı
- 50 gr parmesan peyniri
- 400 gr yoğurt
- 200 gr haşlanmış bezelye
- 3 adet küçük kabak
- 3 adet küçük havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Sicilya Usulü Yoğurtlu Makarna Yapılışı
Küçük doğranmış sebzeleri, diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Yoğurdu bir tel yardımıyla çırpıp, sos kıvamına getirin. Çok ince kıyılmış sarımsağı, rendelenmiş parmesan peynirini ve haşlanmış sebzeleri yoğurda ekleyip karıştırın. 10-12 dakika süreyle haşladığınız makarnaları, eritilmiş tereyağı ile harmanlayın ve servis tabaklarına alın. Üzerine hazırladığınız sebzeleri ve yoğurt sosu ekleyip, kıyılmış maydanozla süsleyin.