Tarihi oldukça eski yıllara dayanan revaninin bir çeşidi olan şeftali soslu revani tarifi yiyenleri kendisine hayran bırakacak. Şeftali soslu revani nasıl yapılır bizimle birlikte mutfağa girip anlatımımızı uygulayarak siz de öğrenmiş olacaksınız.
Şeftali sosu için:
5 adet yumurtanın sarısını beyazlarından ayırın yumurta sarılarına 100 gr zeytinyağ ekleyerek mixerle 3-dakika iyice çırpın. Bu arada yumurtaların beyazlarını da 150gr toz şekerle 3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın ve bir kenara alın.
Yumurtanın sarıları ile çırptığınız zeytinyağ karışımına önce süt daha sonra çiğ krema ve badem tozlarını da ekleyerek iyice karıştırın
Daha sonra bu karışıma irmik, vanilya ve kabartma tozu ekleyin..Tekrar iyice karıştırın ve yumurta beyazı ile kar haline getirdiğiniz şekerli karışımı da ilave edin.
En son 150 gr. unu da eleyerek boza kıvamına getirdiğiniz Revani karışımını mümkünse dikdörtgen bir pyrex veya fırın kabına dökün. Burada dikkat etmeniz gereken şey fırın kabının altına muhakkak bir yağlı fırın kağıdı yerleştirmeniz olacak.
Bu tarifte herhangi bir katı yağ kullanmıyoruz bu sebeple herhangi bir yapışma ihtimalini ortadan kaldırmak için kağıt yararlı olacaktır.
Revaninize geleneksel tatdan biraz daha hafiflik ve farklılık kazandırmak istiyorsanız şeftali sosu ile ıslatabilirsiniz..
Fırından çıkar çıkmaz Revaninin üzerine bu sosu dokun ve bir kürdanla revaninin üzerinde gelişi güzel delikler açarak sosun bir bölgede toplanmamasına dikkat edin.
Şeftali Soslu Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta,
- 100 gr Zeytinyağı,
- 100 gr süt
- 100 gr çiğ krema,
- 100 gr badem tozu,
- 150 gr toz şeker
- 150 gr un,
- 200 gr İrmik,
- 1 çay kaşığı vanilya,
- 1 paket kabartma tozu
Şeftali sosu için:
- 2 adet şeftali,
- 1 tatlı kaşığı bal,
- 3 tatlı kaşığı agave şurup,
- 1 çay bardağı su (175 derecede 45 dakika pişirilecek)
Şeftali Soslu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırınınızın ayarını 175 dereceye getirerek açın.Fırın ısınırken malzemelerinizi hazırlayın.5 adet yumurtanın sarısını beyazlarından ayırın yumurta sarılarına 100 gr zeytinyağ ekleyerek mixerle 3-dakika iyice çırpın. Bu arada yumurtaların beyazlarını da 150gr toz şekerle 3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın ve bir kenara alın.
Yumurtanın sarıları ile çırptığınız zeytinyağ karışımına önce süt daha sonra çiğ krema ve badem tozlarını da ekleyerek iyice karıştırın
Daha sonra bu karışıma irmik, vanilya ve kabartma tozu ekleyin..Tekrar iyice karıştırın ve yumurta beyazı ile kar haline getirdiğiniz şekerli karışımı da ilave edin.
En son 150 gr. unu da eleyerek boza kıvamına getirdiğiniz Revani karışımını mümkünse dikdörtgen bir pyrex veya fırın kabına dökün. Burada dikkat etmeniz gereken şey fırın kabının altına muhakkak bir yağlı fırın kağıdı yerleştirmeniz olacak.
Bu tarifte herhangi bir katı yağ kullanmıyoruz bu sebeple herhangi bir yapışma ihtimalini ortadan kaldırmak için kağıt yararlı olacaktır.
Revaninize geleneksel tatdan biraz daha hafiflik ve farklılık kazandırmak istiyorsanız şeftali sosu ile ıslatabilirsiniz..
Şeftali Sosunun Yapılışı
2 adet şeftaliyi soyup minik minik doğrayıp bir mutfak robotuna koyun. 1 çay bardağı sıcak su ve 3 kaşık Agave şurubu ile mutfak robotunda 2-3 dakikada hazırladığınız bu sosu bir tencereye alin. 1 kaşık balı da ilave ettikten sonra 6-7 dakika pişirin.Fırından çıkar çıkmaz Revaninin üzerine bu sosu dokun ve bir kürdanla revaninin üzerinde gelişi güzel delikler açarak sosun bir bölgede toplanmamasına dikkat edin.
Son düzenleme: