Savaş alanı

Panick46 Yeni Üye
Şimdi herşeye şöyle kaba bir bakış atmanın zamanı geldi. Kim kimle hangi silahlarla karşı karşıya gelir orasını muharebe alanı belirler.

Gördüğün üzere değişik `Bölgeler` veya `Savaş hatları` var: merkezde ana cephe hattı arkasında uzun mesafe hattı yanlarda kanatlar ve en arkada topçu. Her kare herbir hattın hacimsel bölgesini ifade eder. Ordunun birimleri kendi içinde herbiri bir bölgeyi dolduracak biçimde gruplara ayrılmıştır. Bununla beraber her bölgede sadece aynı tür birimler olabilir (bir taş atıcısı komutanı aynı anda birliğindeki tüfekçiyi komuta edemez). Hatların arasında açık ara önde olan en önemli hat ana cephe hattıdır. Öteki bölgeler sadece kendilerine uygun birimleri alırken bütün birliklerin bu ana cephe hattını tutmaya çalışmalıdırlar. Yani bu hattı tutmak için eğer elde ağır piyaden kalmadıysa hafif piyadeler uzun mesafe savaşçılar hatta hekimler ve aşçılar öne çıkarlar. Çünkü bu hattı kaybedersen düşmanın askeri düzenini vurmuş olur. SadeceHavacılar ve topçular bu kuralın birer istisnalarıdırlar. Pilotlar ve takımlar yakın mesafede savaşmak için eğitilmemişlerdir ve önde durup savaşacaklarına kaçmayı yeğlerler.
Bir bölgenin birimler için sınırlı sayıda yeri vardır (genelde 30 ile sınırlı). Ama öyle birlikler de vardır ki onların ötekilere göre daha çok yere ihtiyaçları vardır. Bir buhar devinin bir bölgede tek bir hoplit`tan daha çok hacim kaplayacağı açıktır. Böylelikle savaş alanında eş zamanlı olarak zarara yol açabilecek birimlerin sayısı sınırlandırılmıştır. Hatlarının ne kadar çok değişik bölgelerini doldurabilirsen ordun da her raund başına o derece yıkıcı olacaktır. Artan birlikler senin Rezervini oluştururlar ve cephenin dışında görevlerini beklerler. En önemlisi de ana hattın için yeterince rezervin olmalı ki savaşta öteki birliklerini öne sürmek zorunda kalmayasın.
Genelde Ikariam` daki savaşlar bir şehri kuşatma üzerine dönerler. Şehrin büyüklüğü mevcut binalar ve savunmacıların sayısına bağlı olarak farklı savaşlar vardır.Her şehre öz bir Garnizon sınırı vardır. Bu sınır bir kuşatma sırasında şehirden beslenebilecek birliklerin sayısını ifade eder. Neticede çevredeki bütün tahıl alanlarını kapsayacak şekilde bir sur yapmak hemen hemen olanak dışıdır ve etrafı sarılı bir birliğinde şehirden yeteri kadar lojistik desteğe ihtiyacı vardır. Garnizon sınırı için başlıcaönemli iki faktör Şehrin büyüklüğü ve surunun seviyesidir. Garnizon sınırı aşıldığı zaman savunmacı bir açık vermeye zorlanmış olur ve bu durumda her iki ordu da boş arazide çarpışırlar. (Yukarıdaki resimdeki gibi!)
Garnizon sınırının altına inildiğinde savunmacılar şehre geri çekilirler. Savaş alanının büyüklüğüşehrin büyüklüğüne (kademesine) göre değişir. 3 değişik savaş alanı vardır:
Köy
Köy en küçük savaş alanıdır - Kademe 5`e kadar olan şehirler için savaşlar burada gerçekleşirler. Bu savaş alanı için önemli bir bilgi kanat taaruzunun olmamasıdır. Köy bu türden manevralar için çok küçüktür.

Şehir
Savaş sisteminde kademe 5`ten 10`a kadar olan yerleşimlerden şehir diye sözedilir. Burada kişinin ciddi biçimde daha fazla birliğinin olması gerekir. Ayrıca kanatları da korumak gerekir.

Metropol
Kademe 10`dan itibaren herkesin mevcut en büyük alanda savaşması gerekir. Bu açık alanda savaşmayla özdeştir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst