Satır Köftesi Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Satır Köftesi Tarifi, Satır Köftesi nasıl yapılır
satir koftesi.jpg
Edirne'ye özgü yöresel bir köfte tarifini siz hanımlarla paylaşıyorum.

Trakya Bölgesi'nde özellikle Keşan yöresinde çok ünlü olan satır köftesi, diğer bütün bilinen köftelerden farklı. Satır köftesinin eti, satırların arasında inceltiliyor. Kıyma, küçük et parçaları görünümünde oluyor. Satır köftesi, biftek benzeri şekli ve özel kıyması ile Türk damak tadına da uygun.

Malzemeler
  • 500 gr sinirsiz dana eti
  • 125 gr kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet ince kıyılmış yeşil biber
  • 4 diş ince doğranmış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • ½ demet ince kıyılmış maydanoz

Satır Köftesi Yapılışı
Dana eti ve kuzu eti karıştırılarak satırla kıyma haline gelene kadar kıyılır. İçine kuru soğan, tuz, karabiber, kekik, yeşil biber, sarımsak ve maydanoz ilave ettikten sonra hepsi beraber karıştırılır. Tekrar satırla iyice kıyılır. İyice özleşen karışım düz tezgah üzerinde kare biçiminde inceltilir. Sonra ızgara teli arasında kömür ateşinde pişirilir. Servis ederken yanında ızgarada pişirilmiş domates, soğan ve biber ile servis edebilirsiniz.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Üst