Samosa Börek Tarifi

Samosa börek tarifi, Güney Asya ülkelerinde oldukça meşhur bir yemek tarifi. Börek sever bir millet olduğumuz için daha başka börekleri de denemekten pek çekinmediğimizi düşünüyor ve sizleri samosa böreği tarifi ile başbaşa bırakıyorum.

Samosa Börek Tarifi İçin Malzemeler​

samosa-borek.webp

  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tane kimyon
  • 1 çay kaşığı tane kişniş
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
  • Yarım kase haşlanmış bezelye
  • 1 adet sivribiber
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz
Hamur için :
  • Yarım kg un
  • 1 çorba kaşığı kekik tohumu
  • Yeterince su ve tuz
  • Kızartmak için : Sıvıyağ

Samosa Börek Tarifi Nasıl Yapılır?​

Hamur için yarım kg unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.

İç malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edin. 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin.

Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin. Yuvarlağı ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvı yağda pişirin.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst