Salça Soslu Izgara Ciğer Tarifi

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Salça Soslu Izgara Ciğer Tarifi, Salça Soslu Izgara Ciğer nasıl yapılır
izgara ciger.jpg
Malzemeler
2 yemek kaşığı salça 600 gr dana ciğeri(ızgaralık) 300 gr domates 2 adet soğan 2 diş sarmısak 10 gr margarin 2 yemek kaşığı sirke acı kırmızı toz biber yarım çay kaşığı toz şeker yarım demet kıyılmış maydanoz 2-3 yaprak adaçayı biberiye un tuz karabiber.

Yemeğin Yapılışı
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küb şeklinde doğrayın. Sarmısağı ve soğanı soyup, ince ince kıyın. Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki taraflarını 1' er dakika kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpip servis tabağına alın. Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız yağda kavurun. Üzerlerine domates ve salça ilave edin. 1,5 çay bardağı sıcak su ve sirke katın. Tuz, kırmızı biber ve şeker ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sosun içine kıyılmış adaçayı yaprakları, biberiye ve ciğeri ekleyin. 2-3 dakika daha pişirip servis yapın.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
11B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst