deep
Harbi Aktif Üye
Sac Tava Tarifi, Sac Tava Nasıl Yapılır
Geleneksel Türk yemeklerinden sac kavurma yemeklerinin yeri de bir başkadır hani.
Malzemeler
Sac Tava Yapılışı
İlk başta margarini tavamıza koyup eritiyoruz.Daha sonra ufak ufak doğradığımız sivri biberlerimizi ilave ediyoruz.Biraz karıştırıp kavurduktan sonra ufak ufak kıyılmış soğanlarımızıda tavamıza ilave ediyoruz.Soğanlarımız hafif pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz.Sonra kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış domatesimizi ilave ediyoruz.Sonra orta derece ateşte biraz daha pişirin.Domatesler yumuşasın.Daha sonra haşladığımız etimizi ilave ediyoruz.Üzerine istediğimiz kadar tuz ve baharatları ekliyoruz.Kısık ateşte pişiriyoruz.Menemen kıvamına geldikten sonra altını kapatıyoruz.Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Geleneksel Türk yemeklerinden sac kavurma yemeklerinin yeri de bir başkadır hani.
Malzemeler
- 500 Gr. Kuşbaşı Dana Eti
- 10 Adet Sivri Biber
- 3 Adet Orta Boy Domates
- 1 Adet Küçük Kuru Soğan
- Yarım Paket Margarin
Sac Tava Yapılışı
İlk başta margarini tavamıza koyup eritiyoruz.Daha sonra ufak ufak doğradığımız sivri biberlerimizi ilave ediyoruz.Biraz karıştırıp kavurduktan sonra ufak ufak kıyılmış soğanlarımızıda tavamıza ilave ediyoruz.Soğanlarımız hafif pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz.Sonra kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış domatesimizi ilave ediyoruz.Sonra orta derece ateşte biraz daha pişirin.Domatesler yumuşasın.Daha sonra haşladığımız etimizi ilave ediyoruz.Üzerine istediğimiz kadar tuz ve baharatları ekliyoruz.Kısık ateşte pişiriyoruz.Menemen kıvamına geldikten sonra altını kapatıyoruz.Sıcak sıcak servis yapıyoruz.