Resimli Güllaç Tarifi

Ramazan günlerinin bir numaralı tatlısı olan güllaç nasıl yapılır? Resimli güllaç tarifi yazımız ile ayrıntısına kadar güllaç yapılışını öğreneceksiniz.

Resimli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler​

Güllaç

  • Çok ince açılmış güllaç yufkası (Yufkayı büyük marketlerde bulabilirsiniz, Güllaç yufkası diye satılır)
  • 3 kilo süt
  • 750 gr toz şeker
  • 250 gr rendelenmiş ceviz içi
  • 250 gr hindistan cevizi (isteğe bağlı süsleme için)
  • 100 gr çekilmiş antep fıstık içi (isteğe bağlı süsleme için)
  • nar taneleri (isteğe bağlı süsleme için)

Resimli Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?​

Evvela sütümüzü güzelce kaynatıp şekeri de sütün içine ilave ederek karıştırıyoruz. Sütün sıcaklığı elimizi yakacak sıcaklığa geldiğinde güllaç yufkalarını içine alacak boyutta bir tepsiye yufka serme işlemini yapıyoruz. Yufkaları tepsiye tek tek tepsiye seriyoruz ve yufka aralarını sütle bol bol besliyoruz. 3-4 yaprak yufka attıktan sonra çekilmiş fıstık ve Hindistan cevizini üzerlerine bolca serpiyoruz. Bunların da üzerine bol süt yedirilmiş 3-4 yaprak yufka seriyoruz. İsteğe göre süslemesini yapıp servise hazır hale getiriyoruz.

Güllacınızın ne kadar ince olmasını istiyorsanız o kadar geniş bir tepsi kullanmanızda yarar var. Yufka yaprakları arasına nar ve ceviz koyduğumuzda haliyle güllacın rengi de koyulaşacaktır. Bu yüzden bu sizin keyfinize kalmış bir seçenek.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
8B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
11B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst