deep
Harbi Aktif Üye
Ramazan pidesi nasıl yapılır
Ramazan günlerinde evde kendi pidenizi kendiniz yapmak ister misiniz? Sizleri biraz zahmete sevk edeceğiz ama pideniz hazır olduğunda ve iftarda kendi el emeğiniz pideyle orucunuzu açtığınızda bu zahmete değdi diyeceksiniz. Teravihi evde kılmayıp cemaatle kılıyorsanız sucuk koymanızı tavsiye etmem.
Malzemeler (4 adet)
Hamur için: 1 kg un
Maya ve toz şekeri suda eritin. Un ve tuzu bir kâseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamuru unlayarak yuvarlak şekilde açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kabarana kadar pişirin. İçlerine kavurma, pastırma, sucuk, kaşar peynirini pay edin. Her bir pidenin üzerine 1’er adet yumurta kırın. Tekrar fırına verin ve pidelerin üzerileri kızarana kadar pişirip fırından çıkarın. Üzerlerine tereyağı sürüp, buz gibi ayranla servis yapın.
Ramazan günlerinde evde kendi pidenizi kendiniz yapmak ister misiniz? Sizleri biraz zahmete sevk edeceğiz ama pideniz hazır olduğunda ve iftarda kendi el emeğiniz pideyle orucunuzu açtığınızda bu zahmete değdi diyeceksiniz. Teravihi evde kılmayıp cemaatle kılıyorsanız sucuk koymanızı tavsiye etmem.
Malzemeler (4 adet)
Hamur için: 1 kg un
- 20 gram yaş maya
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 1 su bardağı su
- Tuz
- 200 gram kavurma
- 16 dilim pastırma
- Yarım kangal halka doğranmış sucuk
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Maya ve toz şekeri suda eritin. Un ve tuzu bir kâseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamuru unlayarak yuvarlak şekilde açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kabarana kadar pişirin. İçlerine kavurma, pastırma, sucuk, kaşar peynirini pay edin. Her bir pidenin üzerine 1’er adet yumurta kırın. Tekrar fırına verin ve pidelerin üzerileri kızarana kadar pişirip fırından çıkarın. Üzerlerine tereyağı sürüp, buz gibi ayranla servis yapın.
Son düzenleme moderatör tarafından: