Pudingli ve vişneli güllaç tarifi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan deep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deep

Harbi Aktif Üye
Pudingli ve vişneli güllaç nasıl yapılır?
pudingli visneli gullac.jpg
Malzemeler (6 kişilik)

  • 1 paket vanilyalı puding
  • Dört buçuk su bardağı süt
  • 7 adet güllaç yaprağı
  • 250 gram vişne (dondurulmuş vişne de kullanabilirsiniz)

Yapılışı
İki buçuk su bardağı sütü tencereye alın. İçine pudingi boşaltın ve orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve ılınması için bir kenara koyun.

Diğer taraftan geniş bir kabın içine 2 su bardağı sıcak sütü boşaltın. 1 adet güllaç yaprağını sütün içinde ıslattıktan sonra orta büyüklükte bir cam kabın dibine güllacı yerleştirin. 2 adet güllaç yaprağını aynı şekilde süte batırıp, kaptaki güllaç yaprağının üzerine üst üste koyun (3 adet güllaç yaprağı üst üste olacak).

Üzerine ılınmış pudingin yarısını boşaltın ve spatula ile düzeltip, vişne taneleri yerleştirin. Tekrar 3 adet güllaç yaprağını ayrı ayrı sütle ıslatıp, pudingin üzerine üst üste koyun. Kalan pudingi boşaltın ve vişne yerleştirin. En üste sütle ıslattığınız güllaç yaprağını yerleştirin ve vişne ile süsledikten sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
 
Geri
Üst