RayOfHope
Üye
Portakallı Krem Karamel Tarifi - Portakallı Krem Karamel Nasıl Yapılır?
Malzemeler,
Hazırlanışı,
Malzemeler,
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 3 su bardağı toz şeker
- 8 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Karamel Sosu için,
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı,
- Karamelini hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri alın.
- Kısık ateşte karıştırarak karamel rengi alana kadar pişirin.
- Karamel kaplarına hazırladığınız sosu eşit miktarda dökün.
- Derin bir kâsede yumurtaları köpürene dek çırpın.
- Üzerine süt, portakal suyu ve şekeri ilave edip karıştırın.
- Sütlü karışımı karamel kaplarına eşit oranda dökün.
- Orta derinlikte fırın tepsisinin yarısına gelecek kadar suyla doldurun.
- İçine karamel kaplarını yerleştirin.
- 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
- Piştikten sonra ters çevirip soğukken servis yapın.
Son düzenleme moderatör tarafından: