Portakallı Krem Karamel

#1
Portakallı Krem Karamel Tarifi - Portakallı Krem Karamel Nasıl Yapılır?

Malzemeler,
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 8 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Karamel Sosu için,
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı,
  • Karamelini hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri alın.
  • Kısık ateşte karıştırarak karamel rengi alana kadar pişirin.
  • Karamel kaplarına hazırladığınız sosu eşit miktarda dökün.
  • Derin bir kâsede yumurtaları köpürene dek çırpın.
  • Üzerine süt, portakal suyu ve şekeri ilave edip karıştırın.
  • Sütlü karışımı karamel kaplarına eşit oranda dökün.
  • Orta derinlikte fırın tepsisinin yarısına gelecek kadar suyla doldurun.
  • İçine karamel kaplarını yerleştirin.
  • 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Piştikten sonra ters çevirip soğukken servis yapın.

 
Son düzenleme moderatör tarafından:
Top