Portakallı Islak Kek Tarifi

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Portakallı Islak Kek Tarifi - Portakallı Islak Kek Nasıl Yapılır
76WBn.jpg

Malzemeler
5 yumurta
2 bardak fruktoz (yada şeker)
1 paket margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 bardak un
5 portakal (kabuğu rendelenecek, suyu sıkılacak)

Yapılışı
Yumurta, şeker, vanilya ve kabartma tozu çırpılır. Un eklenir. Eritilmiş margarin ve ince rendelenmiş 5 portakalın kabuklarının yarısı eklenir. (geri kalan rendelenmiş kabuk kek süslemesi için kullanılacaktır). Yuvarlak kek kabı yağlanır ve üzerine biraz un serpilir. Elde edilen kek karışımı ancak ondan sonra kaba konur. Önceden ısıtılmış fırında 100 derecede pişirilir. Hazır olup olmadığını anlamak için ahşap kürdan batırılır. İçinden kürdan kuru olarak çıkıyorsa, kek hazır demektır.
Kek fırından çıkarılır. Daha sonra servis tabağına konur ve henüz sıcakken kaşıkla, her tarafa nüfus edecek şeklinde portakal suyu dökülür.Kekin çok fazla ıslak olmasını istenmiyorsa, portakal suyunun yarısı konabilir.
Kekin üstüne kalan portakal kabukları serpilir.

Not: Bu kek ayrıca kakaolu olabilir. Hamur yapılırken portakal kabukları yerine 3-4 kaşık kakao konur. Fırından alındıktan sonra üzerine 1 bardak süt eklenir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst