Pırasalı Açma Börek Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Pırasalı Açma Börek Tarifi, Pırasalı Açma Börek nasıl yapılır
pirasali acma.png
Malzemeler
  • 4-5 pırasa
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 diş sarımsak
  • pulbiber
  • tuz
  • karabiber
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • kabartma tozu
  • aldığı kadar un

Pırasalı Açma Börek Yapılışı
Öncelikle 3 yemek kaşığı margarinde ince doğranmış pırasalar kavrulur, içine salça, sarımsak, pulbiber, karabiber ve tuz koyularak iç hazırlanır, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kaşar peyniri rendesi ilave edilir ve karıştırılır. Oda sıcaklığında yumuşamış 1 paket margarin, yoğurt, sıvı yağ, bir yumurtanın akı karıştırılır, aldığı kadar un koyulur, kabartma tozu ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınır ve açılır, içlerine hazırlanan içten koyulur ve sarılır, tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 185 derecede önceden ısınmış fırında pişirilir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst