php ile dosya upload ve veritabanına dosya ismini yazdırmak

hortLak

c ε ή κ
form.php

HTML:
<html>
   <body>
      <form name="yuklemeformu" method="post"  action="yukle.php" enctype="multipart/form-data">
         <fieldset style="width: 336px; height: 128px">
            <legend>Resim Dosyası</legend>
            <p align="center">
               <input type="file" name="file">&nbsp;<br>
               <br>
               <input type="submit" value="Gönder" name="B1"><br>
         </fieldset>
      </form>
   </body>
</html>



connect.php

PHP:
<?php
$dbhost = 'localhost';
$dbusername = 'veritabanı_kullanici_adi'; // buraya veritabanı kullanıcı adınızı yazın
$dbpasswd = 'sifre'; // buraya veritabanı kullanıcı şifrenizi yazın
$database_name = 'database_name'; //buraya veritabanı adınızı yazın
$connection = mysql_pconnect("$dbhost", "$dbusername", "$dbpasswd") or die("Db bağlantısı yok.");
$db = mysql_select_db("$database_name", $connection) or die("Dbye bağlanamadı.");
?>



yukle.php

PHP:
<?php
include ("connect.php");

//"resim bilgileri"
$kaynak = $_FILES['file']['tmp_name']; //Burası resminiz kök klasörünün yerini verir
$isim = $_FILES['file']['name']; //Resminizin adını verir
$tip = $_FILES['file']['type']; // Resminizin tipini verir
$buyukluk = $_FILES['file']['size']; //Büyüklüğünü verir
//Örneğin bir kış resmi yüklediniz isim = "230bt.Kiş.jpg" olarak çıkıyor. Yani rastgele sayı oluşturarak
//Aşağıda resmin değerlerini ekrana yazdırıyoruz..
$rand = substr(md5(uniqid(rand())) , 0, 5);

//Burada oluşturduğumuz rastgele sayıyı yüklediğimiz resimle birleştiriyoruz.
//Burada istediğimiz formattaki resimleri bir diziye atıyor
$desteklenenformatlar = array(
    "image/jpeg",
    "image/pjpeg",
    "image/png",
    "image/gif"
);

$kaydedilecekyer = "/resimler";

//in_array fonksiyonu size bir degerin o dizinin icinde olup olmadigini bulmanizda yardimci olur
if (in_array($_FILES['file']['type'], $desteklenenformatlar))

{
    //Burada gördüğünüz fibi ilkönce kaydedilecekyeri daha sonra yukarıda yaptığımız
    //random sayıyı yeni resmimizin önüne ekliyoruz.
    $dosya = $kaydedilecekyer . "/" . $rand . $_FILES['file']['name'];

    //Burada ise move_uploaded_file fonksiyonu ile dosyamızı yukarıda belirttiğimiz yere taşıyoruz
    if (move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'], $dosya))
    {
        echo "<font color = '#009900'><b>Dosyaniz basarili bir sekilde yuklendi!</b></font>" . "<br/><br/>";
        echo "<b>Dosyanizin ismi :</b> " . "$isim" . "<br/>";
        echo "<b>Dosyanizin tipi : </b>" . "$tip" . "<br/>";
        echo "<b>Dosyanizin buyuklugu : </b>" . "$buyukluk" . "kb'tir" . "<br/>";
    }
}

//Mutlu Son Veritabanına Kayıt ;-)
if (mysql_query("INSERT INTO resim (id,resim) VALUES ('null', '$dosya') "))

{
    echo "<br><br>Veritabanına Kayıt Edildi !";
}

else
{
    echo "<br><br>Veritabanına Kayıt Edilemedi !";
}

?>


Kolay Gelsin
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
15B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
3
Görüntülenme
2B
Üst