deep
Harbi Aktif Üye
Peynirli Sarma Börek Tarifi, Peynirli Sarma Börek nasıl yapılır
Malzemeler
Ara sos için
Peynirli Rulo Sarma Börek nasıl yapılır
Süt, yumurtalar ve sıvı yağ çırpılıp hazırlanır. Beyaz peynir çatalla ezilir kaşar peyniri rendelenip kırmızı biber karıştırılır. Yufkanın bir tanesi tezgah üzerine serilip yumurtalı harçtan sürülür. Peynirli harçtan da biraz serpilip üzerine ikinci yufka kapatılır. Aynı işlem ikinci yufkaya da uygulanıp üçüncü yufka kapatılır. Aynı işlemler bu yufkaya da uygulanıp iki yanından 5 er santim içeriye katlanan yufkalar rolu şeklinde çok gevşek olmayacak biçimde sarılır. Buzdolabında 10 dakika dinlendirilen rulo iki parmak kalınlığında dilim dilim kesilerek yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan börekler üzerlerine kalan yumurtalı harçtan sürülerek 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 100 gram beyaz peynir
- 100 gram kaşar peyniri
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Ara sos için
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Peynirli Rulo Sarma Börek nasıl yapılır
Süt, yumurtalar ve sıvı yağ çırpılıp hazırlanır. Beyaz peynir çatalla ezilir kaşar peyniri rendelenip kırmızı biber karıştırılır. Yufkanın bir tanesi tezgah üzerine serilip yumurtalı harçtan sürülür. Peynirli harçtan da biraz serpilip üzerine ikinci yufka kapatılır. Aynı işlem ikinci yufkaya da uygulanıp üçüncü yufka kapatılır. Aynı işlemler bu yufkaya da uygulanıp iki yanından 5 er santim içeriye katlanan yufkalar rolu şeklinde çok gevşek olmayacak biçimde sarılır. Buzdolabında 10 dakika dinlendirilen rulo iki parmak kalınlığında dilim dilim kesilerek yağlı kağıt serili tepsiye sıralanan börekler üzerlerine kalan yumurtalı harçtan sürülerek 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir.