Peynirli Samanyolu

Betül17 denizimsi
Malzemeler
12 Dilim Tost Ekmegi
100 gr Süt Kremasi
100 gr Krempeynir
Tuz,
Karabiber
80 gr Açik Renkli Havyar
1/2 demet Dereotu
200 gr Füme Somon Baligi

Hardal
Birkaç Adet Karides
1 Limon
Yapilis Tarifi
Tost ekmeklerini kizartip bir firin izgarasinin üzerinde sogumalarini bekleyin. Yildiz seklindeki bir kurabiye kalibi ile sekiller çikarin. Her dilimden iki yildiz çikarmaya çalisin.
Havyarli krema için süt kremasi ve krempeyniri karistirin. Kremayi tuz ve karabiberle tatlandirin. Karisimi bir sikma torbasinin içine doldurun. Yildiz ekmeklerin yarisina kremali karisimdan sikin. Üzerini havyar ve dereotu ile süsleyin.
Somonlu krema için füme somonu krem peynirle birlikte blender veya mikserle çirpip püre haline getirin. Karisimi hardal ve tuzla tatlandirin. Kalan yildiz ekmeklerin üzerine somonlu kremayi sürün.
Gerekirse karideslerin kabuklarini soyun. Kuyruk kisimlarini koparmayin. Limonu sicak su ile yikayip rendeleyin. Kalani ince dilimler halinde dograyip ardindan küçük parçalara bölün. Somonlu yildiz ekmekleri karides ve limon parçalari ile süsleyip servis yapin.
Dilerseniz kremali karisimlari farkli malzemelerle de hazirlayabilirsiniz.
Örnegin sevdiginiz baharatlari ekleyebilirsiniz.
 
Üst