Peynirli Erişte Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Peynirli Erişte Tarifi, Peynirli Erişte nasıl yapılır
peynirlieriste.jpg

Malzemeler
  • 1 paket erişte makarna,
  • 2 kaşık yağ,
  • 2 kaşık peynir rendesi (kaşar, gravyer veya sert beyaz peynir),
  • tuz.

Peynirli Erişte Yapılışı
Normal büyüklükte bir tencereye 2-3 kilo su konur. Kaynaynıca erişteler atılarak pişinceye kadar kaynatılır. Piştikten sonra süzgeçten süzülüp soğuk suda yıkanır. Tencereye yağ konup kızdırılır. Süzülmüş erişteler içine konarak biraz çevrilerek yağın her tarafa ulaşması sağlanır. Tuz da ilave edilerek servis tabağına dökülür. Üzerine rendelenmiş peynir serpilir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
3
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst