deep
Harbi Aktif Üye
Peynir helvası nasıl yapılır
Un helvasını her zaman yersiniz, bence artık farklı lezzetlere yönelip peynir helvasını tatmalısınız. Peynir helvası da mı olurmuş demeyin buyurun tarifimizi okuyun.
Malzemeler (4 kişilik)
Keçi veya koyun peynirini yoğurma kabına elinizle ufalayın. İçine nişastayı katın ve elinizle iyice pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun. Tereyağını yapışmaz bir tavada eritin ve peynirli karışımı katıp, tahta bir kaşıkla kısık ateşte iyice kavurun. Rengi dönüp sararmaya başlayınca tozşekeri ilave edin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra ocaktan alın ve servis tabağına çıkarın. Ceviz içi ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın. Aşçının notu: Bu tatlıyı tuzsuz Malatya peyniriyle de yapabilirsiniz.
Un helvasını her zaman yersiniz, bence artık farklı lezzetlere yönelip peynir helvasını tatmalısınız. Peynir helvası da mı olurmuş demeyin buyurun tarifimizi okuyun.
Malzemeler (4 kişilik)
- Yarım kg tuzsuz keçi veya koyun peyniri
- 3 çorba kaşığı buğday nişastası
- 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağı tozşeker
- Süslemek için: Ceviz içi
Keçi veya koyun peynirini yoğurma kabına elinizle ufalayın. İçine nişastayı katın ve elinizle iyice pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun. Tereyağını yapışmaz bir tavada eritin ve peynirli karışımı katıp, tahta bir kaşıkla kısık ateşte iyice kavurun. Rengi dönüp sararmaya başlayınca tozşekeri ilave edin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra ocaktan alın ve servis tabağına çıkarın. Ceviz içi ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın. Aşçının notu: Bu tatlıyı tuzsuz Malatya peyniriyle de yapabilirsiniz.
Son düzenleme moderatör tarafından: