deep
Harbi Aktif Üye
Patlıcanlı ve Kıymalı Gözleme Tarifi, Patlıcanlı Kıymalı Gözlemeler nasıl yapılır
Malzemeler
Üzeri için:
Patlıcanlı ve Kıymalı Gözleme Yapılışı
4 su b. un karıştırma kabına alınarak maya ortasına konur, tuz kenarlara serpilir. Alabilidiği kadar su ile hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir. Bu sırada iç harç hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına kıyma, doğranmış soğan, domates, sıvıyağ, salça ve közlenmiş patlıcan konularak karıştırılır.
Dinlendirilen hamur bezelere ayrılır. Servis tabağı büyüklüğünde açılır. Hamurun bir kenarına harç sıvanarak kapatılır. Bütün hamur için aynı işlem tekrarlanarak iki taraflı pişirilir. Piştikten sonra üzerine yumuşamış tereyağı sürülerek sıcak servis yapılır.
Malzemeler
- 4 su b.un
- yarım p.yaşmaya
- 1 tatlık.tuz
- aldığı kadar su
- 200 gr.kıyma
- 3 patlıcan
- 1 soğan
- 1 domates
- 1 çorba k.biber salçası
- 2 çorba k.sıvıyağ
Üzeri için:
- tereyağı
Patlıcanlı ve Kıymalı Gözleme Yapılışı
4 su b. un karıştırma kabına alınarak maya ortasına konur, tuz kenarlara serpilir. Alabilidiği kadar su ile hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir. Bu sırada iç harç hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına kıyma, doğranmış soğan, domates, sıvıyağ, salça ve közlenmiş patlıcan konularak karıştırılır.
Dinlendirilen hamur bezelere ayrılır. Servis tabağı büyüklüğünde açılır. Hamurun bir kenarına harç sıvanarak kapatılır. Bütün hamur için aynı işlem tekrarlanarak iki taraflı pişirilir. Piştikten sonra üzerine yumuşamış tereyağı sürülerek sıcak servis yapılır.