deep
Harbi Aktif Üye
Patlıcanlı Susamlı Börek Tarifi, Patlıcanlı Susamlı Börek nasıl yapılır
Malzemeler
Hamuru İçin:
Patlıcanlı Susamlı Börek Yapılışı
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,50 gr.erimiş margarin,süt ve tuz ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.Böreğin iç harcı için 3 adet patlıcanı közleyin.Közlenmiş olan patlıcanları küp olarak kesin.Patlıcanları bir karıştırma kabına alın.Üzerine 100 gr.rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin. Beyaz peynirin üzerine kaşar peynirin yarısını içine rendeleyin.Tuz ve karabiber ilave edin.Tüm iç harcı kaşık ile karıştırın. Hamuru medane ile açın.
Hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlak olarak kesin.Kestiğiniz hamurun içine patlıcanlı ve peynirli iç harçtan ilave edin.Hamuru uç kısımlarında kapatın.1 adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.Yumurtanın sarısnı hamurun üzerine sürün.Akını ise hamurun kenarlarına sürün.Yumurta akını sürdüğünüz kısıma susam serpin.
Malzemeler
Hamuru İçin:
- 3 su b. un
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 50 gr. margarin
- 1 çay b.süt
- 1 çay k.tuz
- 3 patlıcan
- 100 gr. beyaz peynir
- 50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
- karabiber, muskat
- 1 yumurta
- susam
Patlıcanlı Susamlı Börek Yapılışı
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,50 gr.erimiş margarin,süt ve tuz ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.Böreğin iç harcı için 3 adet patlıcanı közleyin.Közlenmiş olan patlıcanları küp olarak kesin.Patlıcanları bir karıştırma kabına alın.Üzerine 100 gr.rendelenmiş beyaz peyniri ilave edin. Beyaz peynirin üzerine kaşar peynirin yarısını içine rendeleyin.Tuz ve karabiber ilave edin.Tüm iç harcı kaşık ile karıştırın. Hamuru medane ile açın.
Hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlak olarak kesin.Kestiğiniz hamurun içine patlıcanlı ve peynirli iç harçtan ilave edin.Hamuru uç kısımlarında kapatın.1 adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.Yumurtanın sarısnı hamurun üzerine sürün.Akını ise hamurun kenarlarına sürün.Yumurta akını sürdüğünüz kısıma susam serpin.