deep
Harbi Aktif Üye
Patlıcanlı Peynirli Bükme Tarifi, Patlıcanlı Peynirli Bükme nasıl yapılır
Malzemeler
Patlıcanlı Peynirli Bükme Hazırlanışı
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine kuru mayayı ilave edin.Üzerine tuz ve ılık sy ekleyerek bir hamur elde edin.İç harcı için 3 adet patlıcanı közleyip küp olarak kesin.Kırmızı biberi,3 yeşil soğanı kesin.Bir karıştırma kabına közlenmiş patlıcanı,kırmızı biberi,yeşil soğan,lor peyniri,tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
Hamuru bezelere ayırın.Her bezeleri merdane ile yuvarlak olarak açın.Hamurun uçlarını karşılıklı kapatın.İçine iç malzemeyiekleyin.Tekrar hamurun uçlarını kapatıp kare şekli verin.Tavada arkalı önlü pişirin.Bükmelerin üzerine tereyağı sürüp servis edin.
Malzemeler
- 3 su b. un
- 1 p. kuru maya
- tuz, su
- 3 patlıcan
- 4 kırmızı biber
- 1 kase lor peyniri
- 3 yeşil soğan
- tuz, karabiber
- Tereyağı
Patlıcanlı Peynirli Bükme Hazırlanışı
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine kuru mayayı ilave edin.Üzerine tuz ve ılık sy ekleyerek bir hamur elde edin.İç harcı için 3 adet patlıcanı közleyip küp olarak kesin.Kırmızı biberi,3 yeşil soğanı kesin.Bir karıştırma kabına közlenmiş patlıcanı,kırmızı biberi,yeşil soğan,lor peyniri,tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
Hamuru bezelere ayırın.Her bezeleri merdane ile yuvarlak olarak açın.Hamurun uçlarını karşılıklı kapatın.İçine iç malzemeyiekleyin.Tekrar hamurun uçlarını kapatıp kare şekli verin.Tavada arkalı önlü pişirin.Bükmelerin üzerine tereyağı sürüp servis edin.