deep
Harbi Aktif Üye
Patlıcan Oturtma Tarifi, Patlıcan Oturtma nasıl yapılır
Malzemeler
Patlıcan Oturtma Yapılışı
Bir tencereye Sana ve soğanları koyun, pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine kıyma,tuz, karabiber ilave edin.Hepsini birlikte yine kavurun.
2. Domatesleri ilave edin,sularını çekinceye kadar pişirin.
3. Patlıcanları tavada,hafif pembe bir renk alıncaya kadar kızartın.Yağını süzerek düz bir tencereye alın.
4. Kıymayı patlıcanların üzerine döşeyin. Üzerlerine domatesleri koyun.Aralarına
yeşil biber serpin.Patlıcanların üzerindeki kıyma ve domateslerin dağılmaması için suyu tencerenin kenarından verin.
5. Orta hararetteki ateşte 20 dakika pişirin.
•Patlıcanların acılarının gitmesi için,limonlu veya sirkeli suda yarım saat bekletin.
•Patlıcanları iyice kurulayıp,öyle kızartın.
•Patlıcanların hafif olması için,fırında pişirebilirsiniz.
Malzemeler
- 200 gr kıyma
- 4 büyük patlıcan(4-5 cm kalınlıkla dilimlenmiş)
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı (patlıcanı kızartmak için)
- 1 soğan (ince kıyılmış)
- 2 çorba kaşığı Sana 4 domates(dilimlenmiş)
- 4 adet yeşil biber(halka halka doğranmış)
- Tuz,karabiber
- 1 su bardağı su
Patlıcan Oturtma Yapılışı
Bir tencereye Sana ve soğanları koyun, pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine kıyma,tuz, karabiber ilave edin.Hepsini birlikte yine kavurun.
2. Domatesleri ilave edin,sularını çekinceye kadar pişirin.
3. Patlıcanları tavada,hafif pembe bir renk alıncaya kadar kızartın.Yağını süzerek düz bir tencereye alın.
4. Kıymayı patlıcanların üzerine döşeyin. Üzerlerine domatesleri koyun.Aralarına
yeşil biber serpin.Patlıcanların üzerindeki kıyma ve domateslerin dağılmaması için suyu tencerenin kenarından verin.
5. Orta hararetteki ateşte 20 dakika pişirin.
•Patlıcanların acılarının gitmesi için,limonlu veya sirkeli suda yarım saat bekletin.
•Patlıcanları iyice kurulayıp,öyle kızartın.
•Patlıcanların hafif olması için,fırında pişirebilirsiniz.