mahir
Harbi Aktif Üye
Patatesli Pirzola Tarifi, Patatesli Pirzola nasıl yapılır
Malzemeler
Patatesli Pirzola Yapılışı
Malzemeler
- 3 çorba kaşığı kekik
- 4 diş sarımsak
- 12 pirzola
- Bir miktar yağ
- Karabiber, tuz
- 2 adet soğan
- 600 gram fasulye
- 1 çorba kaşığı margarin
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 600 gr haşlanmış patates
Patatesli Pirzola Yapılışı
- Sarımsakları soyup ezin. Bir kasede yağ, sarımsak, kekik ve limon suyunu karıştırın.
- Eti büyük kaseye alıp karışımın yarısını üzerine dökün.
- Fırını 175 derecede ısıtın. Patateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde dilimleyin.
- Bir fırın tepsisini yağlayın. Patatesleri tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız sarımsaklı karışımın kalanını patateslerin üzerinde gezdirin. Patatesi fırına verip 60 dakika kadar pişirin.
- Pirzolayı sarımsaklı karışımın içinden alıp bir tavada kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Bir diğer tavada margarini eritip soğanları kavurun. Fasulyeyi ayıklayın ve tavaya ekleyip kavurun. Dilerseniz fasulye kavurmasına domates ve biber de ekleyebilirsiniz.
- Pirzolayı servis tabaklarına paylaştırın. Patates ve fasulyeyi tabaklara ilave edin.