Paket Kebabı Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Paket Kebabı Tarifi, Paket Kebabı nasıl yapılır
paket kebabi.jpg
Malzemeler
  • 1 Adet tavuk göğsü
  • 3-4 Adet sibri biber
  • 2-3 Adet taze soğan
  • 250 gr mantar
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 Diş sarımsak
  • 1 Tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
  • Alüminyum folyo
  • Yağlı kağıt
  • Tuz

Paket Kebabı Yapılışı
  • Tavuk göğsünü kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
  • Sıvı yağda rengi değişene dek sote edin.
  • Tavuk etleri hafifçe yumuşadığında iri doğranmış taze soğanları, sivri biberleri ve sarımsakları ekleyip, kavurmaya devam edin.
  • 1 dakika sonra uzunlamasına dilimlenmiş mantarları ekleyin.
  • Mantarlar bıraktıkları suyu çekince tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, ince kıyılmış dereotunu, maydanozu, tuzu ve kekiği ekleyip ateşten alın.
  • Yağlı kağıdı iri kalp şeklinde kesin.
  • Kağıdı bir tabağa yerleştirip içine sebzeli harcı koyun.
  • Kağıdın bir tarafını diğer taraf üzerine yarıdan katlayıp, oyuntu kısmından başlamak üzere alta doğru kıvırın.
  • Yağlı kağıdı alüminyum folyoya sararak tepsiye dizin.
  • Kızgın fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından alıp, ortadan keserek servis yapın.

Afiyet Olsun
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst