Otlu Tava Böreği Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Otlu Tava Böreği, Otlu Tava Böreği nasıl yapılır
otlu tava boregi.jpg
Malzemeler
• Hamuru için: 2 su bardağı un
• 1 adet yumurta
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Aldığı kadar su
• 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
• 1 çorba kaşığı çörekotu
• Harcı için: Birer demet semizotu, dereotu ve maydanoz
• 300 gram tuzsuz beyaz peynir

Otlu Tava Böreği Yapılışı
Harç için kıyılmış semizotu, dereotu, maydanoz ve ufalanmış peyniri karıştırın.

Hamur için un, yumurta ve tuzu karıştırın. Azar azar su ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 15 dakika dinlendirip, hamuru ikiye bölün. Bir parça hamuru ara sıra unlayarak merdane yardımıyla açın. Üzerine tereyağı sürüp rulo şeklinde katlayın. Daha sonra helezonik şekilde katlayıp, elinizle üzerine bastırın. Merdane ile iki servis tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına peynirli harçtan yerleştirip, kenarlarını üzerine doğru bükerek katlayın. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çörekotu serpip, Tava da önlü arkalı pişirin. İlık olarak servis yapın.

Elif Korkmazel'e ait tarifidir.
 
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst