Osmaniye Ramazan İmsakiyesi 2021 - Osmaniye Sahur ve İftar Vakitleri

Osmaniye iftar vakti hangi saate denk geliyor? Osmaniye için iftar ve sahur vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verilerine göre Osmaniye imsakiyesi paylaşılmaktadır.

Hayır dolu ufuklara doğru tekradan girmek üzereyiz. Bir yıldır özlediğimiz konuk çok şükür şerefyab oldu. Ramazan müslümanları bir birine yakınlaştıran bir aydır. Ramazan'ın başı merhamet, ortası bağışlanma ve sonu da cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır. Yüce Rabbimizin biz müslümanların üzerine farz kıldığı oruç ibadetinin yükümlülüğünü îfâ etmek isteyen müslümanlar bu farizenin kural ve kaidelerini etraflıca öğrenmeli ve bu kurallara göre hareket etmelidir.

Oruç ibadeti imsak vaktinde okunan ezanla başlar. İmsak ezanından önce oruç tutan mü'minlerin yediği yemeğe sahur yemeği denmektedir. Sahur yemeği yenip, imsak vakti ezanla birlikte oruca niyet edilir ve akşam ezanına dek bir şey yenip içilmez. Akşam ezanı olduğunda ise iftar yemeği yenir. Bu vakte iftar saati adı verilmektedir.

Bu konumuzda Osmaniye ili için Diyanet İşleri Başkanlığının hesaplanmış iftar ve sahur vakitlerine ulaşabileceksiniz.

Mevlam şimdiden tüm mü'minlerin tuttuğu ve tutacağı oruçları yüce katında kabul eylesin.

Osmaniye İmsakiyesi 2021​

osmaniye imsakiye


Nisan'ın 13. günü yani Salı gecesi ilk sahura kalkmış olacağız. Bu sene 30 gün sürecek Ramazan ayının 26. gününü 27. güne bağlayan geceyi (8 Mayıs'ı 9 Mayıs'a bağlayan gece) Kadir Gecesi olarak idrak edeceğiz.

Bildiğiniz gibi 13 Mayıs Perşembe günü ise Ramazan Bayramı'nın ilk günü.
Osmaniye için Bayram Namazı vakti : 06:00

Yukarıda bulunan veriler Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sitesinden elde edilmiştir.

İftar Duası
iftar duası
 

Benzer Konular

Üst