Orman Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler

Ömer
Yönetici
Orman Mühendisliği Bölümü Hakkında Bilgiler - Orman Mühendisliği Nedir ?
Orman Mühendisliği : Orman alanlarının saptanması, korunması, işletmesi ve geliştirilmesi gibi konularda eğitim ve araştırma yapılır. Genellikle devlet sektöründe çalışılabilir. Ancak özel sektörde iş bulunabilmekte ve müteahhitlik yapılabilmektedir.

Orman Mühendisliği Programının Amacı : Orman mühendisliği programı, orman alanlarının saptanması, korunması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda eğitim ve araştırma yapar.

Orman Mühendisliği Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Orman mühendisliği programında başta biyoloji özellikle botanik olmak üzere genellikle kimya, matematik gibi temel bilim dersleri verilir. Lisans programlarına özgü dersler ise, daha çok son iki yılda toplanmıştır. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülür. Öğrenciler stajlarını fakültedeki uygulama alanlarında ve kamuya veya özel sektöre bağlı işletmelerde yaparlar.

Orman Mühendisliği için Gereken Nitelikler : Orman mühendisliği programına girebilmek için, başta biyoloji olmak üzere, fen derslerinde başarılı ve ortalamanın üzerinde bir akademik yeteneğe sahip olmak gereklidir. Açık havada, çoğunlukla da kentlerden uzak, tenha yerlerde yaşamaktan hoşlanan kimseler ormancılıkla uğraşmaktan mutlu olabilirler.

Orman Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler ve İlgili Fakülteleri
  • İSTANBUL ORMAN FAKÜLTESİ
  • ABANT İZZET BAYSAL DÜZCE ORMAN FAKÜLTESİ
  • ANKARA ÇANKIRI ORMAN FAKÜLTESİ
  • SÜLEYMAN DEMİREL ORMAN FAKÜLTESİ
  • GAZİ KASTAMONU ORMAN FAKÜLTESİ
  • KARADENİZ TEKNİK ORMAN FAKÜLTESİ
  • ZONGULDAK KARAELMAS BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ
  • KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ORMAN FAKÜLTESİ
  • KAFKAS ARTVİN ORMAN FAKÜLTESİ
Orman Mühendisliği Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Orman mühendisliği bölümünü bitirenlere "Orman Mühendisi" ünvanı verilir. Orman mühendisi orman alanlarını saptar, haritalarını hazırlar, yeni orman yetiştirilecek araziyi belirler, ağaçlandırma yapar, kesilecek ağaçların belirlenmesi, programlı ağaç kesimi, ağaçlardaki zararlı hayvanlarla ve orman yangınları ile savaşım için gerekli planları hazırlar ve uygular.

Orman Mühendislerinin Çalışma Alanları : Orman mühendisleri genellikle devlet sektöründe görev almaktadırlar. Bazıları da özel sektörde iş bulabilmekte veya müteahhitlik yapabilmekte ve daha doyurucu kazanç sağlayabilmektedirler.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
14B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst