Muzlu Rulo Tarifi

Muzlu Rulo Tarifi, Muzlu Rulo nasıl yapılır
muzlu rulo pasta.jpg
MALZEMELER

1 litre süt
250 gr margarin
3 kahve fincanı un
10 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
4 adet muz
kakaolu bisküvi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
not : sıvı yağımızı muhallebimizin tepsiden daha rahat kalkması için kullanacağız

HAZIRLANMASI

Tenceremize yağımızı koyun kaynatmadan eritin ve unu ekleyin. Sürekli karıştırarak unu ve yağı 4 dk kavurun. Yavaş yavaş sütü ve toz şekeri ilave edin .
Kaynamaya başlayınca 7 dk daha pişirin. Karıştırmaya devam edin. Ocağı kapattıktan sonra vanilyamızı ekleyin ve mikserde 10 dk çırpın.
Büyük fırın tepsisine sıvıyağımızı döküp fırçayla yayın. Muhallebimizin yapışmaması için bu işlemi yapmamız gerekiyor. Ve muhallebimizi fırın tepsimize dökün ve kaşık yardımıyla muhalebimizi her tarafına eşit miktarda yayın. Buzdolabında 2 saat kadar bekletin.

Dolaptan çıkardıktan sonra muhallebimizi 10 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Geniş bir tabağa bisküvilerimizi ufalayın. Muhallebiyi tepsiden dikkatlı bir şekilde alın ve ufalanmış bisküvilerimizin üstüne koyun.
Üzerine aynı genişlikte muzu kesip yerleştirin ve rulo yapın.Servis tabağına yerleştirin.
AFİYET OLSUN
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst