Moonwalk nasıl yapılır ?

Mr.Jackson Sagopa Kajmer
Moonwalk Nasıl Yapılır (Resimli Anlatım)
1. Basamak:
Öncelikle alçak ve ayağınızı kavrayan 1 çift ayakkabı bulun.

2. Basamak: Moonwalk yapacağınız zeminin çok fazla kuru yada sıkı olmamasına özen gösterin. Cilalanmış bir zemin bulun.

3. Basamak: İki ayağınız birbirine yakın şekilde durun. Sol ayak azacık sağ ayaktan önde olacak şekilde (sağ ayak parmakları sol ayağın yarısına kadar gelsin).

4. Basamak: Şimdi sanki adım atacakmış gibi, sağ ayağınızın topuğunu yukarı kaldırın ve parmaklar üzerinde durun. Sol ayak olduğu yerde duracak, onu hareket ettirmeyin.

5. Basamak: Sağ topuğunuzu indirirken, bütün ağırlığınızı sağ ayağın üzerine verin ve sol ayağı sağ topuğun hizasına gelecek şekilde geriye sürükleyin. Bu aşamada sol ayağınızın topuğu yerden çok az bir şekilde yukarda olması lazım. Geriye giderken sol ayağı hiç aşağıya itmeyin yoksa kaymayacaktır. Sağ ayağınızın topuğunu aşağıya yavaşça indirirken sol ayağın aynı hızda hareket ettiğinden emin olun. Sağ tarafın hızını ayarlamak çok fazla alıştırma gerektirecek.

6. Basamak: Bu hareketi zorluk çekmeden yapana kadar yapmaya devam edin.

7. Basamak: Bu harekette uzman olduktan sonra sol ayağınızı dışa doğru sallayın(sağ ayak parmaklarından 1 ayak boyu ileri) ama bunu yaparken çok fazla yukarı kaldırmayın ayak yere değiyormuş gibi gözüksün. Sol ayağın hiçbir bölümü diğerinden daha yukarı kaldırılmamalı.

8. Basamak: Sol ayakla yapılan bu hareketten sonra birkez daha sağ ayak topuğunuzu yukarı kaldırın. Sol dizinizin kırık olduğundan emin olun ve 5 numarayı tekrarlayın. Bütün hareketleri yapana dek alıştırma yapın. Bunu yaparken kendinizi çok rahat hissedeceksiniz. Er yada geç yer çekimine meydan okuyan o hareketi öğreneceksiniz ve moonwalk yürüyüşünü profesyonel bir şekilde yapacaksınız.



Türkler yazmamıştır,ingilizce bir siteden çevirilmiştir
 
Son düzenleme moderatör tarafından:
Dangerous M!ch@€l J@ck$Qn
knk bak bu da öne nasıl eğildiini anlatıo

michaeljacksondancingsh.jpg

michaeljacksondancingsh.jpg
 
Mr.Jackson Sagopa Kajmer
O 45 derecelik bir açı yaptığı zamanki ayakkabısı onu biliyorum da bu o değil Ay yürüyüşü adını verdikleri bir dans hareketini anlatıyor :)
 
Dangerous M!ch@€l J@ck$Qn
senin anlatmaya çalıştıının moonwalk(ay yürüyüşü) olduunu biliom da bn böyle bu harekete rastladım bu konuda paylaşayım dedim.başka bi konuda asam kralex MJ konusu die kapatmasından korktum da.yoksa bnde moonwalk nedir biliom ve yapabiliom yhani:)
 

Benzer Konular

Yanıtlar
5
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Üst