Midyeli Pilav Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Midyeli Pilav nasıl yapılır?
midyeli pilav.jpg
Malzemeler (4 kişilik)
  • 150 gram iç midye
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • 1 dal taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dal nane
  • 1 dal dereotu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Pilav için:
  • 200 gram risotto pirinci
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Midyeli pilav yapılışı
Pilav için pirinci tereyağında beyazlaşana dek kavurun. Üzerine su ekleyip, 4 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Ayrı bir yerde iç midyeyi zeytinyağında 4 dakika kavurun. Pirinci ilave edip, 3 dakika daha pişirin. Şarap ekleyip karıştırın. Kıyılmış soğan, sarmısak, nane, dereotu, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 2 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst