mahir
Harbi Aktif Üye
Midyeli Pilav nasıl yapılır?
Malzemeler (4 kişilik)
Midyeli pilav yapılışı
Pilav için pirinci tereyağında beyazlaşana dek kavurun. Üzerine su ekleyip, 4 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Ayrı bir yerde iç midyeyi zeytinyağında 4 dakika kavurun. Pirinci ilave edip, 3 dakika daha pişirin. Şarap ekleyip karıştırın. Kıyılmış soğan, sarmısak, nane, dereotu, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 2 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Malzemeler (4 kişilik)
- 150 gram iç midye
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı beyaz şarap
- 1 dal taze soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 dal nane
- 1 dal dereotu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 gram risotto pirinci
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Midyeli pilav yapılışı
Pilav için pirinci tereyağında beyazlaşana dek kavurun. Üzerine su ekleyip, 4 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Ayrı bir yerde iç midyeyi zeytinyağında 4 dakika kavurun. Pirinci ilave edip, 3 dakika daha pişirin. Şarap ekleyip karıştırın. Kıyılmış soğan, sarmısak, nane, dereotu, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 2 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Son düzenleme moderatör tarafından: