Mercimekli Börek Tarifi

Mercimeği genelde çorba, pilav, kısır gibi şeylerde kullanıyoruz. Şimdi mercimekli börek tarifi ile sıradışı bir yemek yapıp, mercimekten de börek mi olurmuş diyenleri sukut-u hayale uğratacağız. Yiyenlerin parmaklarını da yiyeceği mercimekli börek nasıl yapılır tarifine geçelim.

Mercimekli Börek Tarifi İçin Malzemeler​

Mercimekli Börek

  • 3 yufka
  • 2 soğan
  • 200 gr kıyma
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Margarin + Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pulbiberve 1 demet maydanoz (isterseniz)

Mercimekli Börek Tarifi Nasıl Yapılır​

Böreğimizin içini hazırlamak için; küçük doğradığımız soğanlarımızı bir tavada biraz yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıymamız da kavrulduktan, önceden haşlamış olduğumuz yeşil mercimeğimizi, tuz ve karabiberimizi, acı seviyorsak pul biberimizi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz. Eğer seviyorsanız, harcınız soğuduktan sonra içine ince ince doğradığınız maydanozlarıda ekleyebilirsiniz.Yufkamızı serip üzerine çok az yağ ekliyoruz. Yufkamızın bir kenarına hazırladığımızın harcın 1/3 ünü koyuyoruz ve yufkanın 4 kenarını bir kare oluşturacak şekilde içeriye doğru katlıyoruz. Yufkamızı kare haline getirdikten sonra, harcı koyduğumuz taraftan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Diğer yufkalarımızıda bu şekilde katladıktan sonra, rulolarımızı yağladığımız fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 190 C’ye ısıttığımız fırınımızda üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Böreklerimiz hafif ılındıktan sonra rulolarımızı 2′şer parmak genişliğinde keserek servis ediyoruz.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst