Meksika Usulü Gözleme Tarifi

Tortilla denilen Meksika usulü gözleme tarifi yazımız ile farklı kültürlerin tatlarını sofranıza getireceksiniz.
Meksika Usulü Gözleme

Meksika Usulü Gözleme Tarifi İçin Malzemeler​

  • 25 çorba kaşığı (225 gr.) mısır unu
  • 2 bardak su (ılık)
  • 1 çay kaşığı tuz (istenirse)

Meksika Usulü Gözleme Tortilla Nasıl Yapılır?​

mısır ununu bir kaba koyarak ılık suyu azar azar dökmek suretiyle katıca bir hamur yapın. genellikle tuz kullanılmaz, ama istenecek olursa hamura tuz katılabilir. havanın rutubeti çok değişken olduğu için suyun çok dikkatli katılması gerekir. yaptığınız hamurdan bir golf topu büyüklüğünde bir parça koparın. hamur parçasını iki yağlı kâğıdın arasına koyarak oklavayla incelterek yaklaşık 10 santimlik bir yufka durumuna getirin. sonra kuru bir tavada veya saç üzerinde her iki tarafını da 1 dakika pişirin. tortulanın alt yüzünde yanık lekeleri belirdiği zaman çevirin. kenarları hafifçe kendiliğinden kıvrılacak olan tortula meksika yemeklerinde ve pizza olarak kullanılabilir.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
14B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst