Marzipan Pasta Süsleme Hamuru

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Marzipan Pasta Süsleme Hamuru Tarifi
Marzipan' ı en iyi pasta süslemede kullanılan hamur olarak tanımlayabiliriz. Marzipan' ın İran kökenli olup Avrupaya Türkler tarafından tanıtıldığına inanılmakla beraber, Macaristan ve İtalya kökenli olduğuda iddia edilmektedir. Marzipan Almanya' nın Baltık Denizi bölgesine ait bir özellik olagelmiştir. Özellikle Lübeck geleneksel Marzipan üretimiyle gurur duymaktadır.
Marzipan bünyesinde şeker ve yer bademi içeren bir şekerlemedir. Genellikle tatlı çeşitleri için kullanılmaktadır. Yaygın kullanımı çukalata dolguları, küçük meyve ve sebze taklitleridir. Bazı ülkelerde Marzipan küçük hayvan şekilleri olarak ortaya çıkmaktadır.
Pasta süslemede kullanılan Marzipan, çeşitli şekillere kullanılan özel Marzipan kalıplarıyla sokulabilmektedir. Bu kalıpları Marzipanla kullandığımız gibi, pasta hamuru ilede kullanabiliriz.

sJj8X.jpg


MALZEME (1 KG İÇİN)
• 100 ml su
• 500 gr toz şeker
• 50 gr glikoz
• 350 gr çekilmiş badem
• 2 adet yumurta sarısı
• Pudra şekeri

YAPILIŞ
• Su, şeker ve glikozu bir tencereye koy bir taşım kaynatarak üzerinde biriken köpüğü al. Karıştırarak şeker 115 dereceye ulaşıncaya kadar pişirip ateşten al.
• Tencereye çekilmiş bademleri ekle ve karıştır. Sürekli karıştırmaya devam ederek yumurta sarılarını ekle.
• Bu harcı mermer bir tezgaha dökerek alabildiği kadar pudra şekeri ilavesi ile yoğurarak hamur haline getir.Bu marzipan hamuru streç film ile sarılarak buzdolabında bekletilebilir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
8B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
10B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
30B
Üst