Mantarlı Biftek Tarifi

deep Harbi Aktif Üye
Mantarlı Biftek Tarifi, Mantarlı Biftek nasıl yapılır

İtalyan Mutfağının lezzetli yemeklerinden sadece biri. Sizde deneyin denemekte fayda var zarar yok.
mantarli biftek.jpg
Malzemeleri
  • 2 parça dana biftek
  • 3 yemek kaşığı Kuehne Balsamik Sos
  • Yarım kilo mantar
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Damak tadınıza göre Tuz, karabiber, kekik
  • Alüminyum folyo

Mantarlı Biftek Yapılışı

  1. Bifteklere balsamik sirke sosunu sürün, buzdolabında 30 dakika bekletin.
  2. Mantarları sirkeli suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve orta kalınlıkta dilimleyin.
  3. Tavaya mantarları alıp suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Ocaktan indirmeden önce tereyağ, tuz ve kekik ekleyin.
  5. Biftekleri dolaptan çıkarın.
  6. Tavaya sıvıyağ alıp iyice kızdırın ve biftekleri dizin.
  7. Çok yüksek ateşte bifteklerin iki tarafını 1 dakika kızartın.
  8. Fırın tepsisinin tabanını folyo ile kaplayın.
  9. Biftekleri yerleştirin.
  10. Hava almayacak şekilde üzerini folyoyla kaplayın.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  12. Bifteği fırından çıkarmadan 5 dakika önce tuz ve karabiberini ekleyin.
  13. Servis tabağına bifteği alın üzerine mantarları ekleyin.
  14. Yanında yoğurtlu patates salatası ve üzerine sirke dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst