Gebze taraflarında meşhur olan mancarlı börek tarifi ve hazırlanışı.
Malzemeler
Mancarlı Börek'in Yapılışı
Karıştırma kabına un alınır, tuzu eklenerek harmanlanır. Ortası havuz şeklinde açıldıkatn sonra içine sirke ve sıvıyağ konur. Alabildiği kadar su ile hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur 24 bezeye ayrılır ve bir süre bekletilir. Bu sırada iç harcı hazırlanır. Bunun için; soğanlar ince ince doğranarak tavada sotelenmeye alınır. Üzerine doğranmış yarım kilo kazayağı eklenir. Tuzu ve baharatları ayarlanır.
Bezelere ayrılmış olan hamurların her bir bezesi tatlı tabağı büyüklüğünde açıldıktan sonra yağlanır. 12 tanesi üs üste konulduktan sonra elle tepsi büyüklüğünde açılır. Yağlanmış tepsiye yayılır. Üzerine kazayaklı harç serpilir. Daha sonra Diğer 12 bezede açılarak harcın üzerine kapatılır. üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir.
Malzemeler
- 7 su bardağı un
- 1 çay b. sirke
- 1 çay b. sıvı yağ
- tuz
- yarım kilo kazayağı
- 3 baş büyük soğan
- tuz
- Yağ
Mancarlı Börek'in Yapılışı
Karıştırma kabına un alınır, tuzu eklenerek harmanlanır. Ortası havuz şeklinde açıldıkatn sonra içine sirke ve sıvıyağ konur. Alabildiği kadar su ile hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur 24 bezeye ayrılır ve bir süre bekletilir. Bu sırada iç harcı hazırlanır. Bunun için; soğanlar ince ince doğranarak tavada sotelenmeye alınır. Üzerine doğranmış yarım kilo kazayağı eklenir. Tuzu ve baharatları ayarlanır.
Bezelere ayrılmış olan hamurların her bir bezesi tatlı tabağı büyüklüğünde açıldıktan sonra yağlanır. 12 tanesi üs üste konulduktan sonra elle tepsi büyüklüğünde açılır. Yağlanmış tepsiye yayılır. Üzerine kazayaklı harç serpilir. Daha sonra Diğer 12 bezede açılarak harcın üzerine kapatılır. üzerine yumurta sarısı sürülerek pişirilir.
Son düzenleme moderatör tarafından: