deep
Harbi Aktif Üye
Maden sulu ve fesleğenli ayran nasıl yapılır?
Sodalı ayranı hiç denediniz mi?
Malzemeler (6 kişilik)
Yapılışı
Yoğurdu geniş bir kaba alıp üzerine 3 su bardağı su ekleyin. El blenderi ile iyice çırpın. Kalan su, maden suyu ve tuzu üzerine ekleyip, iyice karıştırın. Fesleğen yapraklarını ince kıyın ve ayranın içine katın. Bardaklara aktarın. Buz parçaları ilave ederek servis yapın.
Sodalı ayranı hiç denediniz mi?
Malzemeler (6 kişilik)
- Bir buçuk su bardağı maden suyu
- 6 su bardağı soğuk su
- 3 su bardağı yoğurt
- 4 dal fesleğen
- Buz parçalan
- Tuz
Yapılışı
Yoğurdu geniş bir kaba alıp üzerine 3 su bardağı su ekleyin. El blenderi ile iyice çırpın. Kalan su, maden suyu ve tuzu üzerine ekleyip, iyice karıştırın. Fesleğen yapraklarını ince kıyın ve ayranın içine katın. Bardaklara aktarın. Buz parçaları ilave ederek servis yapın.