Libya'da ABD Büyükelçisi öldürüldü!

Ömer
Yönetici
Libya'da ABD Büyükelçisi öldürüldü!

Libyalı yetkililer, Bingazi şehrindeki ABD konsolosluğuna dün yapılan roketli saldırıda ABD'nin Libya Büyükelçisi ile 3 elçilik çalışanının öldüğünü açıkladı.

Liblayalı bir grup gösterici, ABD'de gösterilmesi planlanan Peygamber Hz. Muhammed'e (s.a.s.) hakaret içeren film dolayısı ile protesto düzenlendi. Kızgın göstericilerin Bingazi şehrindeki ABD konsolosluğuna silahlı saldırıda bulunması sonucu ABD'nin Libya Büyükelçisi ile 3 elçilik çalışanının öldüğü açıklandı Mısır'ın başkenti Kahire'de de söz konusu film dolayısı ile gösteri düzenlenirken, göstericiler ABD elçiliği binasını aşarak ABD bayrağını indirdi.

Reuters’ın verdiği bilgiye göre, Bingazi’deki elçilik binasına düzenlenen roket saldırısında ABD’nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens ve diğer üç elçilik yetkilisi hayatını kaybetti.

Libyalı yetkililer, dün gece elçiliğe düzenlenen saldırı sonucunda büyükelçinin öldüğünü belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Victoria Nuland, dün geç saatlerde yaptığı açıklamada, “Bingazi’deki elçilik binasının militanlar tarafından saldırıya uğradığını ve Libyalı yetkililerle elçiliği koruma altına almaya çalıştıklarını” söylemişti.

Dışişleri Bakanlığı ayrıca, elçilik binası çevresinde yaşanan çatışmalarda bir elçilik çalışanının hayatını kaybettiği bilgisini vermişti. Bakanlık, elçilik etrafındaki yolların kapatıldığını binanın güvenlik kordonuna alındığını belirtti.

Libyalı yetkililer bugün yaptıkları açıklamada, ABD büyükelçisinin saldırı yaşandığı esnada arabasında mı yoksa elçilik binasında mı bulunduğu hakkında kesin bir bilginin bulunmadığını belirtti.

Yetkililer, Reuters’a verdikleri bilgide, “ABD’nin Libya Büyükelçisi ve üç elçilik çalışanı, militanların düzenlediği roket saldırısında hayatını kaybetti” ifadesini kullandı.

Kaynak:Zaman ve ntvmsnbc
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
2 3
Yanıtlar
44
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst