Laz Böreği Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Laz Böreği Tarifi, Laz böreği nasıl yapılır
laz boregi.jpg
Malzemeler
Yufkası için:
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • un
Krema malzemeleri:
  • Beş kilogram süt
  • 6 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
Şerbetin malzemeleri
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2-3 kaşık su
  • 1 yemek tereyağ

Yufkanın tarifi
Yufkanın malzemelerini karıştırdım, kulak memesi kıvamında hamur elde edin.yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün.her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın.

Kremanın yapılışı
Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin.
Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatılır,ateşten indirilir.

Böreğin tarifi
Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin.
Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın.
4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün.
Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirelim.
Kalan 4 tane yufkayıda aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyalım.
En son tepsinin üzerine kalan tereyağınıda gezdirelim.
Önceden ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın.
şerbetinide pişirip,ılıtın.fırından çıkan böreğin üzerine dökün. afiyet bal şeker olsun
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst