Laktik Asit Fermantasyonunun Gıda Sektöründeki Yeri Nedir

deep Harbi Aktif Üye
Laktik Asit Fermantasyonunun Gıda Sektöründeli Yeri
Laktik asit fermantasyonu neolitik çağdan beri kullanılmıştır Laktik asitin etkisiyle gıda asitlenir, bu da bozulmaya neden olacak mikroorganizmaların büyümesini engeller, hatta öldürebilir Bunun örnekleri sütün ekşimesinden elde edilen yoğurt, yayık ayranı, tuzsuzbeyaz peynir, sayılabilir Alman lahana turşusu (sauerkraut), Korelilerin kimçisi ve diğer bazı başka turşu türleri de bu şekilde hazırlanır
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
5B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
6B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
K
Yanıtlar
0
Görüntülenme
8B
Kayıtsız Üye
K
Yanıtlar
0
Görüntülenme
14B
Üst