mahir
Harbi Aktif Üye
Lahmacun Tarifi, Lahmacun nasıl yapılır
Malzemeler
Lahmacun Yapılışı
Malzemeler
- 3,5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Yeteri kadar su
- 250 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 2 adet biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytin yağ
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
Lahmacun Yapılışı
- Derince bir yoğurma kabının içine unu, kuru mayayı ve tuzu serpin ve elinizle harmanlayın.
- Yeteri kadar su ekleyerek 10 dakika boyunca yoğurun ve dinlenmesi, mayalanması için üzeri temiz havlu ile kapalı şekilde kenara kaldırın.
- Bu arada lahmacunun iç harcının hazırlayın.
- Bir kabın içine küp küp doğranmış kuru soğan ve domatesi, ince ince doğranmış maydanoz ve biberleri koyun.
- Üzerine kıyma, salçalar ve zeytinyağını koyup elinizle iyice karıştırın.
- Dinlenmiş olan lahmacun hamurunu 10 parçaya bölün ve elinizle çekiştirerek ince uzun lahmacun pideleri elde edin.
- Her bir bezenin ortasına, hazırladığınız lahmacun harcından döküp, hamurun kenarlarını parmaklarınızla çekerek yükseltin.
- Her bir lahmacunu, teflon tavaya çok az yağ dökerek üzerine tencere kapağı kapatıp kısık ateşte iyice pişirin.
- Dilerseniz tava yerine önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına da verip pişirebilirsiniz.