Lahmacun Tarifi

mahir Harbi Aktif Üye
Lahmacun Tarifi, Lahmacun nasıl yapılır
lahmacun.jpg

Malzemeler
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Yeteri kadar su
İç harcı için
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

Lahmacun Yapılışı
  1. Derince bir yoğurma kabının içine unu, kuru mayayı ve tuzu serpin ve elinizle harmanlayın.
  2. Yeteri kadar su ekleyerek 10 dakika boyunca yoğurun ve dinlenmesi, mayalanması için üzeri temiz havlu ile kapalı şekilde kenara kaldırın.
  3. Bu arada lahmacunun iç harcının hazırlayın.
  4. Bir kabın içine küp küp doğranmış kuru soğan ve domatesi, ince ince doğranmış maydanoz ve biberleri koyun.
  5. Üzerine kıyma, salçalar ve zeytinyağını koyup elinizle iyice karıştırın.
  6. Dinlenmiş olan lahmacun hamurunu 10 parçaya bölün ve elinizle çekiştirerek ince uzun lahmacun pideleri elde edin.
  7. Her bir bezenin ortasına, hazırladığınız lahmacun harcından döküp, hamurun kenarlarını parmaklarınızla çekerek yükseltin.
  8. Her bir lahmacunu, teflon tavaya çok az yağ dökerek üzerine tencere kapağı kapatıp kısık ateşte iyice pişirin.
  9. Dilerseniz tava yerine önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına da verip pişirebilirsiniz.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst