Kuzu Etli Çıtlatılmış Börek Tarifi

Kuzu etli çıtlatılmış börek tarifi adından da anlaşılacağı üzere sıradan yemeklerden biri değil. Zaten içinde kuzu eti olan hiç bir yemek sıradan değildir. Gelin hep birlikte bu çıtır lezzeti tecrübe edelim.

Kuzu Etli Çıtlatılmış Börek İçin Malzemeler​

Kuzu Etli Çıtlatılmış Börek

  • 6 adet milföy
  • 300 gram kuzu eti
  • 3 adet soğan
  • 1 kase bezelye
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 adet yumurta
  • tuz, kekik, karabiber
  • sıvıyağ

Kuzu Etli Çıtlatılmış Börek Nasıl Yapılır?​

300 gram kuzu eti tavada kavrulurken, soğanlar ilave edilir, tuzu ve baharatı eklenerek kavrulmaya devam edilir,
ocaktan alınacağı zaman bezelyeler konulur ve ocak kapatılır, milföyler kenarları yan yana üst üste konulur kenarlarına bastırılarak birleştirilir sonra da merdane yardımıyla açılarak inceltildikten sonra uzunlamasına 2 ye ayrıldıktan sonra hazırladığımız harç içine konularak sıkı bir şekilde sarılır simit şeklinde yuvarlak bir biçimde yağlanmış tepsiye konulur üzerine yumurta sürülür. Haşhaş veya çörek otu serpildikten sonra kenarlarına bıçakla çeltik atılır.. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
1B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst