Kuru Yaprak Salamurası Tarifi

  • Konuyu başlatan deep
  • Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 2.067
deep Harbi Aktif Üye
Kuru Yaprak Salamurası Tarifi, Kuru Yaprak Salamurası nasıl yapılır

Malzemeler
  • kg. taze üzüm yaprağı
  • Yarım kg. kaya tuzu

Kuru Yaprak Salamurası Yapılışı
Üzüm yapraklarım uzun büyülükte bir kavanoza aralarına azar azar tuz eklenerek bastırarak yerleştirilir. (Kesinlikle yapraklar yıkanmaz ve su konmaz) Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır, loş ve serin ortamda 10-12 gün bekletilir. Kullanılacağı zaman kısa süre kaynatılarak yumuşatılır.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
9B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
12B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
4B
Üst