Kravat, sonbaharın gelmesiyle birlikte yeniden ön plana çıkan klasik giyim aksesuarı…

Her ne kadar bağlaması bazen bir işkenceye dönüşse de dokuma kravatlar, kalitenin göstergesidir. Bir kravatın kaliteli sayılabilmesi icin; kullanılan kumaş, astar, tela ve dikişlerin de son derece kaliteli ve özenle hazırlanmış olması gerekir. Mesela el yapımı bir kravatın arka kapamasındaki dikiş belli bir mesafede biter. Arkadaki uç açıkta bırakılır. Dışarıda bırakılan ipliğin kesilmemesi gerekir. Kravatın astarında hangi markaya ait olduğunu belirten logosunun dokutulmuş olması da yine bir kalite anlayışıdır. Peki bu bilgilerin ışığında kravat takarken ve seçerken nelere dikkat etmeliyiz bir göz atalım;
• Asla ve asla ütülenmemelidir! Eğer kuru temizleme yapılacaksa preslenmemelidir.
• Örme kravatı kullanırken kendini bırakarak uzamasını engellemek icin, mutlaka yuvarlak şeklinde saklanmalıdır.
• Çıkarıldıktan sonra uçlarından ikiye katlanmalı, düzgünce dolanarak saklanmalıdır. Eğer ipek kumaşla yapılmış bir kravatsa kesinlikle katlanmadan hemen asılmalıdır.
• Astarı görülmeyecek şekilde bağlanmalıdır.
• Takım elbiselerle takılacak kravatların, diagonal desenler yerine mikro olanları tercih edilmelidir.
• Kravatın gömlekle aynı desen olmasındansa tezat olması daha hoş gözükecektir.
• Kravat ceketin sol cebindeki mendille uyumlu olmak zorunda degildir.
• Denimler icin pamuklu kumaşlarla yapılmış spor modeller seçilmelidir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
21B
LAL
Üst