cicozz
Çocukluk cicozlarda saklı
Kozalak Pasta Tarifi - Kozalak Pastası Nasıl Yapılır
Malzemeler
250 gr Kakaolu Pirinç Patlağı
100 gd Tereyağı
3 Yemek Kaşığı Bal
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket (80 gr) Bitter Çikolata
Yapılışı
Tereyağı eritilir. Ocaktan alınıp içine parçalara ayırdığımız bitter çikolata konur. Ara sıra karıştırıp çikolatanın erimesi sağlanır. Derin bir kaba pirinç patlakları dökülür. Üzerine bal, kakao, erimiş yağ ve çikolata konup karıştırılır. Birkaç dakika bekletilir. Limon sıkacağının tersi çevrilir. Çukur yerine hazırladığımız harçtan kaşıkla bir miktar konur. Küçük kek kağıtlarına ters çevrilip kalıp halinde çıkması sağlanır. Servis tepsisine dizilip üzerine hindistan cevizi ya da yeşil fıstık serpilip servis edilir.
Malzemeler
250 gr Kakaolu Pirinç Patlağı
100 gd Tereyağı
3 Yemek Kaşığı Bal
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket (80 gr) Bitter Çikolata
Yapılışı
Tereyağı eritilir. Ocaktan alınıp içine parçalara ayırdığımız bitter çikolata konur. Ara sıra karıştırıp çikolatanın erimesi sağlanır. Derin bir kaba pirinç patlakları dökülür. Üzerine bal, kakao, erimiş yağ ve çikolata konup karıştırılır. Birkaç dakika bekletilir. Limon sıkacağının tersi çevrilir. Çukur yerine hazırladığımız harçtan kaşıkla bir miktar konur. Küçük kek kağıtlarına ters çevrilip kalıp halinde çıkması sağlanır. Servis tepsisine dizilip üzerine hindistan cevizi ya da yeşil fıstık serpilip servis edilir.