Kozalak Pasta Tarifi

cicozz Çocukluk cicozlarda saklı
Kozalak Pasta Tarifi - Kozalak Pastası Nasıl Yapılır
rXhr4.jpg

Malzemeler
250 gr Kakaolu Pirinç Patlağı
100 gd Tereyağı
3 Yemek Kaşığı Bal
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket (80 gr) Bitter Çikolata

Yapılışı
Tereyağı eritilir. Ocaktan alınıp içine parçalara ayırdığımız bitter çikolata konur. Ara sıra karıştırıp çikolatanın erimesi sağlanır. Derin bir kaba pirinç patlakları dökülür. Üzerine bal, kakao, erimiş yağ ve çikolata konup karıştırılır. Birkaç dakika bekletilir. Limon sıkacağının tersi çevrilir. Çukur yerine hazırladığımız harçtan kaşıkla bir miktar konur. Küçük kek kağıtlarına ters çevrilip kalıp halinde çıkması sağlanır. Servis tepsisine dizilip üzerine hindistan cevizi ya da yeşil fıstık serpilip servis edilir.
 

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
7B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
LAL
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
3B
Üst