Kolay Tatlı Tarifleri Şerbetli

  • Konuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1.475
M
Misafir
Kolay Tatlı Tarifleri Şerbetli

Kolay Revani

Malzemeler

* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı irmik
* 1 su bardağı toz şeker
* Kabartma tozu
* Limon kabğu rendesi

Şerbeti İçin
* 5 su bardağı su
* 4 su bardağı toz şeker
* Yarım limon suyu

Yapılışı


Şerbetini kaynatın.
Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın.
Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katın.
En son kabartma tozu eklenerek karıştırın.
Tepsi yağlanarak çırpılan hamuru dökün.
Üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun üzerine dökün.

Kalburabastı



MALZEMELER

�125 gr. oda ısısında margarin,
�Yarım çay bardağı sıvı yağ,
�1 Çay bardağı irmik,
�2 Çorba kaşığı hindistan cevizi,
�2 Çorba kaşığı pudra şekeri,
�1 Tane yumurta,
�1 Paket kabartma tozu ve vanilin,
�1 Su bardağı ceviz, ( içine koymak için)
�Aldığı kadar un

ŞERBETİ

�4 su bardağı şeker,
�4 su bardağı su,
�Yarım limon.

ÜZERİ İÇİN: Hindistan cevizi, toz antep fıstığı, kırık fındık..

Malzemeden kulak memesi kıvamında hamur yap. Ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın. Rendenin tırtıllı kısmına bastırıp içine yarım ceviz koy ve kapat. Yağlanmış tepsiye sırala. Daha sonra 180 derecelik fırında kızarana dek pişir. Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun. Fırından çıkan sıcak kalbura bastıların üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün üzerini başka bir tepsi ile kapatıp soğumasını bekleyin. Üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı vs ile süsleyip soğuk servis yapın.
Afiyet olsun..


Kakaolu Şekerpare



Malzemeler


1 Adet margarin
2 Adet Yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı irmik
1 Çay bardağı hindistan cevizi rendesi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 Çorba kaşığı kakao - alabildiği kadar un

Şerbeti için

4 Su bardağı toz şeker,
3,5 su bardağı su,
1/4 limon,
üzerine fındık


Yapılışı
Karıştırma kabına iyi yumuşamış oda sıcaklığında margarini, sıvıyağı, kakaoyu ve yumurtalari koyup bir güzel karıştırıyoruz. Üzerine irmiği, hindistan cevizini, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz. Onunda üzerine vanilyayı kabartma tozunu unla karıştırıp harcın üzerine döküyoruz. Unun ölçüsü kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine birer parmak aralık bırakarak diziyoruz. Üzerine fındık, badem veya ceviz parçasını hamura batırarak koyuyoruz. Önceden ısıtılmıs 170 derece sıcaklığında bulunan fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca sıcak şerbeti döküyoruz. Şerbeti hazırlarken ölçülerimizdeki malzemeleri koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp altını kapıyoruz. Şekerparemizi fırından aldıktan sonra her ikisinide sıcak olarak buluşturuyoruz.


Afiyet Olsun
 
Son düzenleme moderatör tarafından:

Benzer Konular

Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Yanıtlar
0
Görüntülenme
2B
Üst